Monday, April 23, 2007

Ziua Pamantului

Si astazi se repeta istoria! Exploram spatiile trecutului si ne declaram in totalitate cu picioarele pe pamant. De 37 de ani, aniversam Ziua planetei albastre. Nici prin gand nu le trecea spaniolilor si portughezilor, in urma cu aproape cinci secole, ca va exista o astfel de zi. Ei se multumeau sa isi imparta teritoriile din emisfera estica dupa bunul plac. Astfel, pe 22 aprilie 1529, incheiau la Zaragoza un tratat prin care reglementau stapanirea asupra coloniilor din est. Tehnica moderna prinde viteza. Lumea automobilistica era revolutionata de performantele uzinii Ford. Pe poarta celebrului producator de masini ieseau, pe 22 aprilie 1925, 50 000 de autoturisme in serie. In 1969, toti ochii erau atintiti intr-o singura directie: spre doctorul care efectua primul transplant de ochi, pe 22 aprilie. Sarbatorita zilei este cantareata britanica Amelle Berrabah, membra Sugababes, care implineste 23 de ani. Pana la urmatoarea intalnire, sa aveti o zi memorabila!

3 comments:

Anonymous said...

la multi multi ani pamantului, cu toate ca vom vanish in curand...deoarece ford, alt sarbatorit, se zgarceste cand vine vb de motoare euro 5...salvati planeta...nu mai cumparati ford

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Pamantul? Un obiect care se invarte in jurul unui alt obiect care arde si face lumina+caldura... Pe el suntem noi... cei care i-am dat si lui o zi... el e mai darnic... ne da restul zilelor :) Si totusi ma gandesc... oare nu-si va lua o data si Pamantul o zi libera? poate va avea chef de o intalnire cu un asteroid... sau poate cu o cometa... Sau poate vrea o vacanta... o era glaciara, ceva! Oare cine-i va mai da lui o zi atunci?