Monday, April 23, 2007

Parte de carte...de muzica....de petrecere

Si astazi mergem pe urmele istoriei si ne oprim in dreptul zilei de 23 aprilie. Catedrala mitropolitana din Iasi era sfintita pe 23 aprilie 1887, chiar in ziua cand crestinii ortodocsi il pomenesc pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta. Si tot astazi este Ziua internaţională a cărţii şi a dreptului de autor. Americanii se pare ca se saturasera de gustul de coca cola si s-au hotarat sa il schimbe. Pe 23 aprilie 1985, compania anunta modificarea retetei de preparare a bauturii care a facut inconjurul lumii. Britanicii le aveau cu muzica. The Rolling Stones lansau in 1971, pe 23 aprilie, albumul Sticky Fingers. Astazi ii spunem la multi ani producatorului american de film, Michael Moore, care implineste 53 de ani. Pana la urmatoarea intalnire, sa aveti o zi plina de intamplari importante!

2 comments:

Anonymous said...

la multi multi ani pamantului, cu toate ca vom vanish in curand...deoarece ford, alt sarbatorit, se zgarceste cand vine vb de motoare euro 5...salvati planeta...nu mai cumparati ford

Anonymous said...

Am auzit ca taina sfintei Coca-cola este pastrata cu mare sfintenie... pacat ca se mai schimba gustul o data pe generatie... saracii conservatori... cred ca-si vor pierde sufletul... zile grele pentru Sfintul Petru!